četvrtak, 8. prosinca 2016.

Sastanak predstavnika MZ BIKODŽE i PROKOSOVIĆI sa opštinskim zvaničnicima



-Večeras 24.11.2016.godine u "Domu kulture" Prokosovići u prostorijama udruženja penzionera održan je sastanak predstavnika opštine Lukavac sa građanima i predstavnicima Mjesnih zajednica Bikodže i Prokosovići a na temu "Prijedlog bodžeta za 2017 godinu".

-Predstavnici MZ Bikodže između ostalog su iznijeli potrebu za postavljanje četri stuba rasvjete na dijelu autobuske tanice,te još oko dvadesetak stubova na neosvijetljene dijelove MZ Bikodže.
-Takođe su iznijeli potrebu za asfaltiranjem određenih dionica puta,kroz zaseoke, te rješavanje pojedinih dijelova kanalizacione mreže i mnoge druge prijedloge.

-Predstavnici "Romske populacije" su iznijeli problem sa odlaganjem i odvozom otpada "smeća",te druge probleme ovog dijela MZ.

-Mještani MZ Prokosovići su kao prioritenea ulaganja naveli asfaltiranje dijela puta prema mezarju "Bostanište",dionicu "Robinzon - Vikend naselje",dionicu prema turističkom dijelu na plaži,Memića potok, Avdijići,i sve ostale neasfaltirane dionice u MZ.
-Takođe je uvršeno osvjetljavanje neosvjetljenih dijelova prokosovića,zacijevljivanje potoka i kanalizacija i mnogi drugi prijedlozi.

-Kao kapitalno ulaganje je naveden problem fekalnih otpadnih voda u blizini glavnog rezervoara pitke vode za snadbijevanje prokosovića.

-Dat je i predlog za izradu modela raspodjele budžetskih sredstava kako bi svaka mjesna zajednica od svake budžetske godine proporcionalno veličini i broju stanovnika imala pravo na garantovani iznos sredstava za ulaganje u svoje prioritete.

-Predstavnici opštine Lukavac su prije svega pohvalili rad MZ Prokosovići na uređenju prostorija doma kulture te sa uvažavanjem prihvatili prijedloge koji će im biti dostavljeni i pismenim putem.
-Dali su obećanje da će razmotriti svaki prijedlog te iz gomile prioriteta izdvojiti ono što je ostvarivo u budžetskoj godini,i dati na izvršenje.
-Takođe su obećali odgovoriti na zahtjeve pismenim ili elektronskim putem kao garanciju da je taj zahtjev razmatran.

Nema komentara:

Objavi komentar